Stöd oss

whowearejpg

Detta är Stiftelsen Hjärtat

Vi som sitter i styrelsen för stiftelsen Hjärtat jobbar helt ideellt. Vårt uppdrag är att samla in bidrag som kan fördelas ut till de olika forskningsprojekt, som både vi och utsedda experter anser kan hjälpa våra patienter mest.

Vårt mål är att bekämpa hjärt- och kärlsjukdomar och för att komma så nära det målet som möjligt måste forskningen komma framåt. Då vi inte får något statligt stöd är vi helt beroende av enskilda bidragsgivare för att nå dit vi vill.


Medlemmar

martenjpg

Mårten Rosenqvist

Stiftelsens ordförande. Professor i kardiologi, Förste Livmedicus

Mårten har utöver sin roll i stiftelsen Hjärtat bland annat varit med och startat SMS-livräddare, en mobiltjänst som ska få människor som är utbildade i HLR (hjärt-lungräddning) att gå in och agera vid hjärtstopp som sker i deras omedelbara närhet.

karinjpg

Karin Malmqvist

Hjärtläkare & chefläkare, Hjärtkliniken

Karin leder med stort engagemang Sveriges största och bästa hjärtklinik och hon har bland annat fått utmärkelsen Årets kvinnliga ledare inom sjukvården.

jonas_spaakjpg

Jonas Spaak

Docent i kardiologi och klinisk forskare

Jonas har utöver sin roll i stiftelsen Hjärtat varit med och startat en klinik för patienter med samtidig hjärt- njur- och diabetessjukdom, den 2:a i världen efter Vancouver i Kanada.

Agneta Dybeck

Styrelseledamot, läkare.

magnus_lundback2png-1

Magnus Lundbäck

Docent i kardiologi, klinisk forskare. Adjungerad styrelsemedlem.

Annika Kinch

Sjuksköterska, Med Dr, Vårdenhetschef. Adjungerad styrelsemedlem.

nassrinjpg-1

Nassrin Wandy

Administrativ chef, Hjärtkliniken. Administrativt stöd.

Nassrin är administrativ chef på Hjärtkliniken och har tidigare varit verksamhetschef Capio Vårdcentral Väsby.


Om Insamlingsstiftelsen Hjärtat

Insamlingsstiftelsen Hjärtats formella namn är ”Insamlingsstiftelsen Hjärtat för Danderyds sjukhus”, och står under tillsyn av Länsstyrelsen i Stockholms län. Stiftelsen granskas också av en auktoriserad revisor (Elena Entina). Stiftelsens årsredovisning och ekonomi granskas också av Svensk Insamlingskontroll.


Stiftelsens organisationsnummer är 556109-1181.


Stiftelsens senaste årsredovisning finns att ladda ner här för 2019.


Stiftelsens stadgar finns att ladda ner här.


 

Stiftelsen behandlar alla lämnade uppgifter i enlighet med GDPR, vilket innebär att uppgifter aldrig lämnas till tredje part.


Om du som lämnat gåva vill ändra eller ta bort något i tidigare lämnade uppgifter eller ändra i lämnade gåvor vänligen kontakta oss (se ”kontakta oss” här ovan).


Många kulturer har hjärtat som symbol för känslor beror i grunden på hjärtats funktion som kroppens pump. I den stund hjärtat slutar slå, slutar även livet, om vi inte kan göra något för att ändra på det.


En del av Danderyds sjukhus

Stiftelsen Hjärtat stödjer den vetenskapliga forskningen vid Hjärtklinken på Danderyds sjukhus som är ett av Sveriges största sjukhus med över 242 000 läkarbesök per år.