Stöd oss

whowearejpg

Detta är Stiftelsen Hjärtat

Vi som sitter i styrelsen för stiftelsen Hjärtat jobbar helt ideellt. Vårt uppdrag är att samla in bidrag som kan fördelas ut till de olika forskningsprojekt, som både vi och utsedda experter anser kan hjälpa våra patienter mest.

Vårt mål är att bekämpa hjärt- och kärlsjukdomar och för att komma så nära det målet som möjligt måste forskningen komma framåt. Då vi inte får något statligt stöd är vi helt beroende av enskilda bidragsgivare för att nå dit vi vill.


Medlemmar

martenjpg

Mårten Rosenqvist

Professor i kardiologi, Förste Livmedicus

Mårten har utöver sin roll i stiftelsen Hjärtat bland annat varit med och startat SMS-livräddare, en mobiltjänst som ska få människor som är utbildade i HLR (hjärt-lungräddning) att gå in och agera vid hjärtstopp som sker i deras omedelbara närhet.

karinjpg

Karin Malmqvist

Hjärtläkare & verksamhetschef, Hjärtkliniken

Karin leder med stort engagemang Sveriges största och bästa hjärtklinik och hon har bland annat fått utmärkelsen Årets kvinnliga ledare inom sjukvården.

sten_dybeckjpg

Sten Dybeck

Direktör, NOTE AB och HANZA AB

Sten har tidigare bland annat varit grundare och styrelseordförande i börsföretaget Note och ordförande i bolaget Hanza.

jonas_spaakjpg

Jonas Spaak

Specialist i kardiologi och forskare

Jonas har utöver sin roll i stiftelsen Hjärtat varit med och startat en klinik för patienter med samtidig hjärt- njur- och diabetessjukdom, den 2:a i världen efter Vancouver i Kanada.

henrik_hellqvist2png

Henrik Hellqvist

ST läkare i kardiologi

Adjungerad styrelsemedlem.

magnus_lundback2png-1

Magnus Lundbäck

ST läkare i kardiologi, med Dr.

Adjungerad styrelsemedlem

annika_kinch3jpg

Annika Kinch Westerdahl

Chefsjuksköterska PCI/Coronar lab, Arytmienheten, Elektiv Dagvård, Hjärt och Kärllab.

Adjungerad styrelsemedlem.


Om Insamlingsstiftelsen Hjärtat

Insamlingsstiftelsen Hjärtats formella namn är ”Insamlingsstiftelsen Hjärtat för Danderyds sjukhus”, och står under tillsyn av Länsstyrelsen i Stockholms län. Stiftelsen granskas också av en auktoriserad revisor (Elena Entina, Baker Tilly Stockholm). Stiftelsens årsredovisning och ekonomi granskas också av Svensk Insamlingskontroll.


Stiftelsens organisationsnummer är 556109-1181.

Stiftelsen behandlar alla lämnade uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR), vilket bl.a. innebär att uppgifter aldrig lämnas till tredje part.


Om du som lämnat gåva vill ändra eller ta bort något i tidigare lämnade uppgifter vänligen kontakta oss (se ”kontakta oss” här ovan).


Stiftelsens stadgar - Senaste årsredovisning (2017)


 


Många kulturer har hjärtat som symbol för känslor beror i grunden på hjärtats funktion som kroppens pump. I den stund hjärtat slutar slå, slutar även livet, om vi inte kan göra något för att ändra på det.


En del av Danderyds sjukhus

Stiftelsen Hjärtat stödjer den vetenskapliga forskningen vid Hjärtklinken på Danderyds sjukhus som är ett av Sveriges största sjukhus med över 242 000 läkarbesök per år.